NL EN

Meerval vissen op de Moezel

"Meerval vissen om de hoek"

 

Na het Saone avontuur was het nog niet gedaan met de meerval vakantie. We vervolgde onze weg naar de Moezel. Een prachtig mooie rivier in Frankrijk. De eerste 2 dagen werden besteed aan het vinden van een mooie vis plek. Wat er uiteindelijk in resulteerde dat we zelf een plek moesten maken, waardoor het nog avontuurlijker werd. Zo werd de rubberboot elke namiddag volgeladen met vispullen waarna we naar de vis plek vaarde die zich zo'n 10 minuten van ons vandaan bevond. 'S-avonds werden we wakker gehouden door een bever die druk bezig was met het kappen van bomen en het maken van zijn beverdam. Ook het geluid van alle soorten vogels mocht niet ontbreken, de jungle was er niets bij. Wat een beleving!!!

 

Moezel

 

Om terug te komen op de naam "om de hoek vissen" aangezien dat de bosschage zo'n 5 meter over het water stak en we langs de bosrand wilde vissen waren we genoodzaakt om onze lijnen om te leiden over de bosschage, wat met de juiste aanpak geen problemen hoeft te geven. Zo gezegd zo gedaan. Zo werden er 2 hengels afgespannen en 2 hengels met onderwaterdobbers gepositioneerd. Door het gebrek aan stevige takken als aanknopingspunt pakte we een flink aantal takken samen totdat deze een stevig bussel vormde waaraan we de breeklijn konden bevestigen, wat er niet is kun je maken. Dit bood dan ook de oplossing voor de afgespannen hengels. Deze werden op half water aangeboden. Doordat de bosschage zo ver over het water stak hadden we hier al een mooie diepte van meer dan 3 meter, dat ruikt naar meerval! De montage was weer het zelfde als voorheen echter wel voorzien van wat loodgewicht aangezien dat het op de Moezel nog weleens wil stromen.

 

Omdat de vaargeul zich recht voor ons bevond wilde we ook deze niet links laten liggen. Dus hier werden dan ook de onderwaterdobbers geplaats. Als onderwaterdobbers werden de Black Cat EVA dobber en de Lightning Float ingezet, beide met een drijfkracht van 10 gram.

De keuze voor de 10 gram is in dit geval simpel er stond nauwelijks stroming en we gebruikte kleine aasvissen, dus geen noodzaak om zwaarder te vissen.

 

meerval dobber

 

Op de EVA dobber volgende al snel de eerste aanbeet. Ook dit kan weleens gebeuren. Het vermoede bestond dat dit weleens kleinere meervalletjes konden zijn van rond de meter die de aasvis van achter aanvielen waardoor ze de haak in de bek misten. Om deze "sneaky" vissen toch eens van dichtbij te kunnen bekijken, werden de Black Cat Ghost Haken ingezet. Ideale haken die je vrijwel overal op de vis kunt bevestigen zonder de aasvis ernstig te beschadigen wat te kosten zou kunnen gaan van zijn zwembeweging. Het plan werkte en leverde dezelfde avond gelijk een meervalletje op. Niet de grootste, maar wel het bewijs dat de beoogde methode werkte.

 

aasvis

toby

neerval

 

Met vriendelijke groet,

Toby Beeloo

 
Website: Tambien
Version: 1.51